Privat Bedrift

Du er nå på bedriftsiden. Er du privatkunde? Bytt til Privat (tidligere HomeNet)

Nyheter / GlobalConnect skrur ned varmen på alle sine lokasjoner og innfører AI-basert kjølesystem for sine datasentre

GlobalConnect har innført en rekke energibesparende tiltak som skal bidra til at selskapet gjør sin del i krevende tider. Blant annet skal temperaturen på alle kontor senkes, og det er implementert kunstig intelligens i kjølesystemet på datasentrene i Danmark.

Som et resultat av at energi- og strømprisene allerede steget, og utviklingen peker på en tøff vinter i vente, tar GlobalConnect nå grep. Selskapet ønsker å stille forberedt og har jobbet iherdig for å komme utfordringene i møte på best mulig måte.

Blant annet har selskapet senket temperaturen på alle sine kontorlokaler til 19 grader. Dette er et tiltak også norske myndigheter har gjort på offentlige bygg og på Stortinget, i tillegg til en rekke andre private virksomheter.

Som en av Nordens største datasenterleverandører bruker GlobalConnect store mengder strøm og rundt 80 prosent av selskapets strømforbruk går til nettopp datasentre. Derfor har selskapet tatt en proaktiv holdning for å identifisere alle områder hvor det er mulig å kutte ned på forbruket.

– Vi har utarbeidet en portefølje med ideer til hvordan vi kan være mer energieffektive i tiden som kommer. Vi har identifisert rundt 30 forskjellige ideer, og noen av de er allerede iverksatt, sier Luke Davies, leder for datasenter hos GlobalConnect.

Som et eksempel på dette nevner Davies at selskapet har skriftet ut en rekke kompressorer med nye, mer energivennlige utgaver, og som en forlengelse av det ble nye AI-kjølesystem implementert. Disse nye kjølesystemene skal dirigere kjølingen målrettet mot såkalte «hotspots» i datasentrene.

– Det kan virke som at energikrisen kommer til å forverres før vi igjen kan se lysere tider. Alvoret har begynt å påvirke en rekke IT-bedrifter til å tenke nytt og finne muligheter for å spare energi, et arbeid GlobalConnect tar på høyeste alvor, presiserer Davies.

 

 

Kan din bedrift få fiber?

Fiber er markedets raskeste internettforbindelse. Sjekk om din bedrift også kan få alle fordelene med lynrask fiber.