Presse / Norges Bank velger GlobalConnect på digital infrastruktur

Norges Bank og GlobalConnect har inngått en kontrakt om leveranse av digital infrastruktur. Løsningen er basert på neste generasjons WAN (SD-WAN), internett og sikkerhetsløsninger. Avtalen har en verdi på inntil 20 millioner kroner og har en varighet på fem år.

Norges Bank har som samfunnsoppdrag å fremme økonomisk stabilitet i landet og forvalte store verdier på vegne av fellesskapet. På bakgrunn av dette har banken derfor høye krav til sikkerhet og stabilitet i sine nettverk, samtidig som de ønsker å samle alle nettforbindelser på en og samme kommunikasjonsplattform (WAN) i én avtale. GlobalConnect ble valgt som leverandør, og har vektlagt en moderne løsning der sikkerhet og skalerbarhet er prioritert.

– Vi vet at sikkerhet er viktig for Norges Bank. Med vår løsning får banken direkte tilgang til GlobalConnect sitt sikkerhetssenter, en kryptert løsning, samt beskyttelse mot DDoS. Sikkerhet er også fundamentalt i vår SD-WAN-løsning, sier Charlotta Rehman, norgessjef i GlobalConnect.

SD-WAN-teknologi flytter tradisjonelle funksjoner opp i skyen og med det effektiviseres og sentraliseres drift av nettverk. Denne teknologien gir Norges Bank mulighet til å selv administrere funksjonalitet og kapasiteter på en effektiv måte gjennom en dedikert kundeportal. Hele løsningen bygger på GlobalConnects eget, landsdekkende fibernett som er gjenstand for kontinuerlig utbygging og oppgradering.

– Norges Bank er en svært viktig aktør i vårt samfunn, og vi er stolte av å bli valgt som leverandør til banken. Nå ser vi frem til å bistå i bankens digitaliseringsreise», sier Rehman.

 

Om GlobalConnect

GlobalConnect er et ledende teknologi- og datakommunikasjonsselskap i Nord-Europa. Konsernet leverer helhetlige løsninger fra jord til sky basert på egen infrastruktur, som består av 74.500 km fibernettverk og 22 datasentre på totalt 27.000 kvadratmeter i Danmark, Norge, Sverige og det nordlige Tyskland. GlobalConnect har 28.000 bedriftskunder og leverer fiberbasert internett til 302.000 privatkunder i Sverige og Norge gjennom merkevarene IP-Only og Homenet. GlobalConnect har omkring 1.700 ansatte og en samlet omsetning på over NOK 5,4 milliarder i 2019.

Kan din bedrift få fiber?

Fiber er markedets raskeste internettforbindelse. Sjekk om din bedrift også kan få alle fordelene med lynrask fiber.