Privat Bedrift

Du er nå på bedriftsiden. Er du privatkunde? Bytt til Privat (tidligere HomeNet)

Nyheter / Multiconsult velger GlobalConnect

GlobalConnect inngår avtale med Multiconsult om levering av datakommunikasjon til selskapets kontorer i Norge, Polen og England. Multiconsult ønsker en robust plattform for å løse krevende oppgaver og utnytte nye digitaliseringsmuligheter.  

Martin Lippert, CEO i GlobalConnect, og Trond Dalsveen, leder IT-Drift & Infrastruktur i Multiconsult.
Martin Lippert, CEO i GlobalConnect, og Trond Dalsveen, leder IT-Drift & Infrastruktur i Multiconsult.

Multiconsult er et av Norges ledende miljøer innen prosjektering og rådgivning. Med nærmere 3.000 medarbeidere tilbyr selskapet multifaglig rådgiving, design, prosjektering, arkitektur, prosjektoppfølging, ledelse, verifikasjon og kontroll – både nasjonalt og internasjonalt. Multiconsult utfører en rekke krevende og avanserte oppgaver, og er følgelig avhengig av høy båndbredde.

GlobalConnect skal levere til fiber til alle Multiconsults lokasjoner i Norge bortsett fra Svalbard, samt fiber til virksomhetens kontorer i Polen og England.

– Vi har en betydelig serverpark og er avhengig av en leverandør som møter våre krav til båndbredde, stabilitet og redundans. Etter en grundig vurdering av alternativer kom vi fram til at løsningen fra GlobalConnect er solid og tilfredsstiller våre behov på alle vesentlige punkter. Vi er en virksomhet i vekst og er derfor helt avhengig av en partner som kan levere en fremtidsrettet plattform vi kan bygge videre på, sier Trond Dalsveen, leder av IT-Drift & Infrastruktur i Multiconsult.

– Multiconsult er en kunnskapsbedrift som har kommet langt på digitaliseringsreisen. Vårt mål er å bidra til at Multiconsult kan ta nye steg innenfor skytjenester og sikkerhet. Det er en spennende oppgave og vi ser frem til samarbeidet med en kunde som har digitalisering høyt på agendaen og som stiller tydelige krav, sier Martin Lippert, CEO i GlobalConnect.

GlobalConnect skal levere to 10 Gbps fiberforbindelser til Multiconsults hovedkontor, samt til «disaster recovery site». Her vil også GlobalConnect bygge to internettilganger på henholdsvis 4 og 2 Gbps. GlobalConnect skal også levere supplerende tjenester for å oppnå høyest mulig grad av oppetid. Samlet har løsningen har en oppetidsgaranti på 99,99 prosent.

Om GlobalConnect

GlobalConnect er et ledende tech- og telecomselskap i Nord-Europa. Konsernet leverer helhetlige kommunikasjonsløsninger fra jord til sky. Løsningene er basert på egen infrastruktur bestående av et 42.000 kilometer langt fibernettverk og 18.000 kvadratmeter datasenter.

GlobalConnect har over 24.000 bedriftskunder og dekker alle sektorer – fra små og mellomstore bedrifter til offentlig sektor og multinasjonale selskaper. I Norge har GlobalConnect også 83.000 privatkunder gjennom den heleide merkevaren Homenet.

Med EQT Infrastructure som eier, har GlobalConnect lansert en ambisiøs vekststrategi, som inkluderer investeringer i ny infrastruktur, lagring og oursourcing, samhandlingsløsninger, intelligent automatisering og sikkerhetsløsninger.

GlobalConnect har over 1000 ansatte og hadde en omsetning på ca. NOK 3,3 milliarder i 2018.

Kan din bedrift få fiber?

Fiber er markedets raskeste internettforbindelse. Sjekk om din bedrift også kan få alle fordelene med lynrask fiber.