Privat Bedrift

Du er nå på bedriftsiden. Er du privatkunde? Bytt til Privat (tidligere HomeNet)

Presse / Mattilsynet velger GlobalConnect

Fornebu, 01.07.2020: Mattilsynet har signert en 8-årig avtale med GlobalConnect om fiberbasert internett og SD-WAN til alle Mattilsynets 116 lokasjoner i Norge. Avtalen har en verdi av 25 millioner kroner inkludert opsjoner.

Tom Kjetil Landgraf, seksjonssjef for IKT Infrastruktur i Mattilsynet, sier det var helheten i GlobalConnects tilbud som gjorde at de trakk det lengste strået.

– Det skjer mye spennende innfor fagområdet nettverk og kommunikasjon, noe vi også ønsker å ta del i. Mattilsynet har en faglig og geografisk kompleks organisasjon, så dette har vært et omfattende arbeid for oss.

Vi har kjørt en offentlig anbudskonkurranse, og fikk inn tre seriøse og gode tilbud, men valgte tilbudet fra GlobalConnect ut fra helhetlig vurdering av de annonserte kriteriene, sier Tom Kjetil Landgraf.

GlobalConnect erstatter tidligere leverandør Telenor/Tietoevry.

– Vi er stolte og glade for å få Mattilsynet som kunde og vi gleder oss til å bidra til deres digitale utvikling. Som Norges nest største aktør på fibermarkedet, har vi allerede aksess på flere av lokasjonene, og ruller nå ut på øvrige lokasjoner, sier norgessjef Charlotta Rehman i GlobalConnect.

GlobalConnect skal levere en helhetlig løsning for digital infrastruktur som inkluderer løsningsdesign, produktutvikling og nettplan. Avtalen inkluderer også SD-WAN, en teknologi som knytter sammen lokale bedriftsnettverk og muliggjør større grad av automasjon og optimalisering slik at definerte tjenester kan gis prioritet i nettet.

– Mens et tradisjonelt WAN kun knytter sammen forskjellige lokale nett, sørger den nye SD-teknologien for at funksjoner som skybaserte teknologier integreres og får prioritet. Flere og flere tjenester leveres fra skyen, noe som krever solid fiberkapasitet, men også en optimal og dynamisk prioritering av trafikken, sier Rehman.

Prioritering og ytelse er nå langt mer tilgjengelig for kundene. Mattilsynet får sin egen kundeportal hvor både ytelsesmålinger og administrasjon gjøres på en trygg og brukervennlig måte.

– Ved å velge SD-WAN-routere, får Mattilsynet tilgang på en fremtidsrettet og skalerbar løsning. I dag er det for eksempel dedikerte aksesser til Microsoft Azure, Google og Amazon Web Services, men i fremtiden kan løsningen utvides for å støtte andre aktører. Mye kan skje på åtte år, så vi er veldig glade for å kunne tilby kunden en slik fleksibilitet, sier Rehman.

Som en del av avtalen med GlobalConnect, leveres det lokale brannmurtjenester. Avtalen inkluderer også muligheter for andre tjenestekjøp fra GlobalConnect.

 

Om GlobalConnect/IP-Only  

GlobalConnect/IP-Only er et ledende teknologi- og datakommunikasjonsselskap i Nord-Europa. Konsernet leverer helhetlige løsninger fra jord til sky basert på egen infrastruktur, som består av 74.500 km fibernettverk og  22 datasentre på totalt 27.000 kvadratmeter i Danmark, Norge, Sverige og det nordlige Tyskland. GlobalConnect/IP-Only har 28.000 bedriftskunder og leverer fiberbasert internett til 302.000 privatkunder i Sverige og Norge. GlobalConnect/IP-Only har omkring 1.700 ansatte og en samlet omsetning på over NOK 5,4 milliarder i 2019. 

. 

Kan din bedrift få fiber?

Fiber er markedets raskeste internettforbindelse. Sjekk om din bedrift også kan få alle fordelene med lynrask fiber.