Privat Bedrift

Du er nå på bedriftsiden. Er du privatkunde? Bytt til Privat (tidligere HomeNet)

Presse / Lanserer flere sikre skytjenester i Norge

Charlotta Rehman, administrerende direktør i GlobalConnect Norge

GlobalConnect trapper opp satsningen på skytjenester i Norge. Ved å både tilby fiber og tjenester tilknyttet nettverk, IT-sikkerhet og nettskyen, skal selskapet kapre norske markedsandeler.

GlobalConnect leverer datakommunikasjonstjenester i Norge og Nord-Europa med 74 500 km fibernettverk og over 20 datasentre i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Tyskland. Konsernet tilbyr dessuten en rekke tjenester innen nettverk, samordnet kommunikasjon, IT-sikkerhet, drift og skytjenester. Nå styrker selskapet sin satsning på nettopp skytjenester i Norge og vil tilby private, offentlige og hybride skyløsninger gjennom fra egne toppsikrede datasentre.

– Ambisjonene i det norske markedet er høye. Vårt mål er at minst 40 prosent av våre kunder i Norge skal velge skytjenester fra oss innen fem år. Vi har utviklet et nytt teknisk rammeverk med sikkerhet i høysetet. Vi vet at mange kunder ønsker å lagre sine data på norsk jord og i tråd med GDPR-regelverket. Ved å ha full kontroll på hele verdikjeden i Norge – fra fiberforbindelsen i bunn til tjenestene på toppen, kan vi tilby helhetlige løsninger med markedsledende sikkerhet, sier norgessjef Charlotta Rehman i GlobalConnect.

Flytting til skyen stiller krav til sikkerhet. Cyber-kriminelle truer stadig offentlige og private virksomheter og dataangrep er et økende problem i vårt samfunn. Derfor er sikkerhetsløsninger grunnleggende når GlobalConnect vil rådgi kundene om skyløsninger gjennom den nye tjenesten «IT Assessment». GlobalConnect tilbyr nå også en sikkerhet mot tap av data, Veeam backup. Dagens cyberkriminelle går i økende grad etter backupfiler. Uten avanserte programmer for sikkerhetskopiering blir backupfilene lett eksponert og hackerne kan slette all data. Med Veeam backup tar GlobalConnect vare på data for kunden.

Flere vil flytte til skyen
I en undersøkelse blant 500 norske toppledere (250 CEO og 250 CIO) som GlobalConnect nylig har gjennomført, svarer seks av ti (61,1 %) at de forventer å flytte mer data til skyen. Flere enn halvparten (56,2 %) planlegger å skifte ut eller oppgradere deler av IT-infrastrukturen i løpet av de neste to årene. Blant disse er skytjenester det området som klart flest vil bruke penger på (36,4 %), etterfulgt av IT-sikkerhet (19,8 %) og datanettverk (17 %).

– Det er gledelig at stadig flere ser viktigheten av en sikker og solid infrastruktur og at mange vil investere i nye IT-løsninger. Vi tror det finnes flere grunner til dette. Koronakrisen har vist oss betydningen av en trygg, digital grunnmur samtidig som det haster med å få på plass nye, digitale løsninger. Cyberkriminalitet og den risiko dette medfører skal vi ta på alvor, og mange prioriterer å beskytte seg mot dette. Vi mener at helhetlige og sikre løsninger er avgjørende for å lykkes, og vi merker nå stor interesse for våre tjenester hos våre kunder, sier Rehman.

GlobalConnect har allerede solid kompetanse på helhetlige IT-tjenester i Norge, men styrker også laget.

– I forbindelse med vårt nye tjenestetilbud igangsetter vi en betydelig satsning for å ytterligere styrke vår kompetanse gjennom rekruttering og kompetansebygging, sier Rehman.

 

Om GlobalConnect

GlobalConnect er et ledende teknologi- og datakommunikasjonsselskap i Nord-Europa. Konsernet leverer helhetlige løsninger fra jord til sky basert på egen infrastruktur, som består av 74.500 km fibernettverk og 22 datasentre på totalt 27.000 kvadratmeter i Danmark, Norge, Sverige og det nordlige Tyskland. GlobalConnect har 28.000 bedriftskunder og leverer fiberbasert internett til 302.000 privatkunder i Sverige og Norge gjennom merkevarene IP-Only og Homenet. GlobalConnect har omkring 1.700 ansatte og en samlet omsetning på over NOK 5,4 milliarder i 2019.

Vil du vite mer om våre skytjenester?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så snart som mulig.

Kan din bedrift få fiber?

Fiber er markedets raskeste internettforbindelse. Sjekk om din bedrift også kan få alle fordelene med lynrask fiber.