Privat Bedrift

Du er nå på bedriftsiden. Er du privatkunde? Bytt til Privat (tidligere HomeNet)

Presse / GlobalConnect og Microsoft inngår partnerskap i Norge

Gir kundene sikker, direkte tilgang til Microsoft Azure

 

Kimberly Lein-Mathisen, administrerende direktør i Microsoft Norge, Charlotta Rehman, administrerende direktør i GlobalConnect Norge

 

Med partnerskapet får GlobalConnects kunder direkte og sikker tilgang til tjenestene i Microsoft Azure.

Noen av fordelene er:

  • Effektiv drift – effektiv og forenklet drift med offentlige skytjenester.
  • Optimal ytelse – raske forbindelser med minimal forsinkelse mellom virksomhetenes nettverk (LAN) og Microsofts datasenter.
  • Pålitelighet – med CloudAccess fra GlobalConnect opprettes private tilkoblinger mellom Azure-datasentre og lokal infrastruktur.
  • Datasikkerhet og personvern – med datasentre og lagring av data i Norge tilrettelegger GlobalConnect for at virksomhetene kan dokumentere at de overholder krav til personvern i henhold til GDPR.

 

GlobalConnect oppretter forbindelser til Azure ExpressRoute som er en anbefalt løsning fra Microsoft for tilgang til offentlige skytjenester. Kundene får således direkte tilgang til Microsoft Azure-plattformen fra deres private nettverk.

Avtalen gir også GlobalConnects kunder direkte tilgang til Microsoft-tjenester i Norge, samt tilgang til regionale datasentre på verdensbasis. Regionene er forbundet gjennom Microsofts globale nettverk, og GlobalConnects kunder får dermed tilgang til Microsofts globale cloudnettverk.

Det har vært et stort fokus på GDPR de siste årene, GlobalConnect og Microsofts avtale gjør det enklere for virksomheter å overholde disse reglene og sikre personvernet.

”Dette partnerskapet er viktig for oss. Som en av de største leverandørene innen datakommunikasjon kan vi nå tlby kundene direkte forbindelse til Microsofts datasentre og Microsoft Azure i Norge. Et partnerskap med Microsoft er helt i tråd med våre ambisjoner om å alltid gi kundene våre adgang til de beste nettverk og ende-til-ende løsninger på markedet,” sier Charlotta Rehman, direktør for GlobalConnect i Norge.

”GlobalConnect har en stor kundebase og er en sterk aktør på det nordiske markedet. Dette partnerskapet er viktig for vår ambisjon om å hjelpe norske bedrifter i deres digitale transformasjonsreise slik at de kan utnytte alle fordelene og mulighetene teknologien skaper, på best mulig måte. Uavhengig av hvilke behov bedriftene har, behøver de sikker og pålitelig skyteknologi, og en partner med høy kompetanse som kan guide og gi støtte på veien,” sier Kimberly Lein-Mathisen, administrerende direktør i Microsoft Norge.

 

Om Microsoft

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) legger til rette for digital transformasjon gjennom intelligente skytjenester og distribuert intelligens. Microsoft har som formål å gi alle mennesker og virksomheter verktøyene de trenger for å oppnå mer. Hovedkontoret til Microsoft ligger i Redmond i staten Washington i USA. Selskapet ble grunnlagt i 1975 og har i dag mer enn 115.000 ansatte over hele verden. Microsoft etablerte kontorer i Norge i 1990 og har 300 ansatte ved hovedkontoret i Oslo og 260 ansatte i Microsoft Development Center i Oslo, Trondheim og Tromsø. I Norge samarbeider Microsoft med over 1700 partnere som tilbyr Microsoft sin teknologi og produkter til det norske markedet.

Om GlobalConnect/IP-Only  

GlobalConnect/IP-Only er et ledende teknologi- og datakommunikasjonsselskap i Nord-Europa. Konsernet leverer helhetlige løsninger fra jord til sky basert på egen infrastruktur, som består av 74.500 km fibernettverk og  22 datasentre på totalt 27.000 kvadratmeter i Danmark, Norge, Sverige og det nordlige Tyskland. GlobalConnect/IP-Only har 28.000 bedriftskunder og leverer fiberbasert internett til 302.000 privatkunder i Sverige og Norge. GlobalConnect/IP-Only har omkring 1.700 ansatte og en samlet omsetning på over NOK 5,4 milliarder i 2019. 

. 

Vil du vite mer om CloudAccess?

Ring oss på telefon 08150 eller fyll ut kontaktskjemaet under så kontakter vi deg så snart som mulig.

Kan din bedrift få fiber?

Fiber er markedets raskeste internettforbindelse. Sjekk om din bedrift også kan få alle fordelene med lynrask fiber.