Privat Bedrift

Du er nå på bedriftsiden. Er du privatkunde? Bytt til Privat (tidligere HomeNet)

Presse / Banebrytende væskekjøling i GlobalConnects datasenter reduserer strømforbruket med 90%

GlobalConnect er den første samlokaliseringsleverandøren i Europa som tilbyr banebrytende teknologi i form nedsenket kjøling, til sine datasenterkunder. Løsningen reduserer datasenterets strømforbruk for kjøling med opptil 90 prosent.

Privatpersoner og bedrifter konsumerer og produserer data som aldri før. Det krever store mengder strøm å kjøle ned serverne i datasentre, og datasentre utgjør samlet sett en voksende andel av både det globale og lokale strømforbruket. Derfor er det naturlig nok stort fokus på energisparende tiltak i bransjen.

Mens servere tradisjonelt kjøles ned med luft, senker GlobalConnect dem nå ned i en spesialfremstilt væske. Dermed blir GlobalConnects datasenter i Taastrup sannsynligvis det første sted i Skandinavia der datasenter-kunder kan få adgang til denne nye teknologien, kjent som submerged cooling, eller nedsenket kjøling.

– Ettersom dataforbruket fortsetter å øke i samfunnet, øker det også de hardtarbeidende serverne som aktiverer det vi omtaler som “skyen”. Ettersom flere digitale produkter og tjenester blir tilgjengelige, er datasentre nå en integrert kjernefunksjon i vårt moderne samfunn. For å håndtere den økende mengden data som er lagret i skyen, må teknologien finne måter å behandle mer data med økt hastighet og på en energieffektiv måte, spesielt i tider med energimangel, sier Luke Davies, administrerende direktør for datasentre i GlobalConnect Group.

Strømforbruket til kjøling reduseres med hele 90 prosent sammenlignet med vanlig luftkjøling. Samtidig kan serverne yte mer og krever bare en femtedel av plassen i forhold til kjøling med luft. Faktisk betyr væskekjølingen at serverne er i stand til å yte nesten 25 prosent mer uten risiko for å overopphete, og derfor er den nye teknologien i særlig grad interessant for virksomheter med behov for store mengder datakraft.

 

Spesialvæsken er ikke strømledende, og det er derfor ingen risiko for kortslutning med den nye kjølemetoden.

 

Rulles ut til alle GlobalConnects datasentre

Den nedsenkede kjøleteknologien krever bare én femtedel av plassen sammenlignet med tradisjonell luftkjølingsteknologi, noe som betyr at de fire kjøletankene som for tiden er installert ved GlobalConnects datasenter i Taastrup inneholder datakraft tilsvarende omtrent 120 kvadratmeter datasenterplass med luftkjøling.

Som en ekstra fordel ved å kunne kjøre servere ved høyere temperaturer, blir det enklere å koble overskuddsvarme til lokal fjernvarmevirksomhet. Overskuddsvarmen fra GlobalConnects datasenter i Taastrup skal kobles til den nærliggende kommunens fjernvarmeanlegg i 2023.

Det har tatt GlobalConnect og leverandøren av nedsenket kjøleteknologi GRC 14 måneder å utvikle en ny versjon av eksisterende nedsenket kjøleteknologi som lever opp til redundanskravene til colocation-datasentre. Foreløpig er den nye teknologien installert i GlobalConnects største danske datasenter. Basert på kundenes etterspørsel, vil GlobalConnects ytterligere 16 ISO27001-sertifiserte datasentre over hele Norden og Tyskland tilby kunder nedsenket kjøling som et alternativ i de kommende årene.

Vil du vite mer om hvordan GlobalConnect kan hjelpe din virksomhet til å bli fremtidssikret?

Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt så snart vi kan

Kan din bedrift få fiber?

Fiber er markedets raskeste internettforbindelse. Sjekk om din bedrift også kan få alle fordelene med lynrask fiber.