Privat Bedrift

Du er nå på bedriftsiden. Er du privatkunde? Bytt til Privat (tidligere HomeNet)

Nyheter / Stor undersøkelse fra GlobalConnect: Krisen stiller nye krav til det digitale arbeidslivet

GlobalConnect har undersøkt hvordan administrerende direktører og CIO-er i norske selskaper forholder seg til ’den nye normalen’ i lyset av COVID-19-pandemien og de kravene som den stiller til arbeidslivet og IT-landskapet. Undersøkelsen er gjennomført i samarbeid med analyseinstituttet Voxmeter, og 500 norske CEO-er og CIO-er har blitt intervjuet. 

Undersøkelsen viser at de fleste virksomheter heldigvis har klart seg gjennom nedstengningen av Norge uten større digitale utfordringer. Imidlertid har omtrent fire av ti opplevd utfordringer med IT-infrastrukturen, og pandemien har stilt nye krav til IT-arkitekturen. 

Planlegger oppgradering av infrastrukturen

Generelt er de spurte administrerende direktørene positive til mer bruk av hjemmekontor, og de IT-ansvarlige forteller at virksomhetens digitale infrastruktur er generelt sett klar til å håndtere en slik situasjon. 

Likevel planlegger over halvparten av de spurte IT-ansvarlige å oppgradere IT-infrastrukturen i løpet av de kommende to årene. Dette skyldes delvis sikkerhet, men i stor grad også at kravene har endret seg. Virksomhetens applikasjoner og data ligger ofte ikke samlet, og her er det behov for å legge til en intelligens i nettverket som blant annet støtter nåtidens økende bruk av skybaserte løsninger. 

Undersøkelsen konkluderer med at både ledelse og IT-avdeling står overfor en betydelig oppgave når de skal navigere i den nye virkeligheten med potensielt mer bruk av hjemmekontor og en fleksibel arbeidsplass. 

Last ned rapporten her >>

 

Om GlobalConnect

GlobalConnect er et ledende teknologi- og datakommunikasjonsselskap i Nord-Europa. Konsernet leverer helhetlige løsninger fra jord til sky basert på egen infrastruktur, som består av 74.500 km fibernettverk og 22 datasentre på totalt 27.000 kvadratmeter i Danmark, Norge, Sverige og det nordlige Tyskland. GlobalConnect har 28.000 bedriftskunder og leverer fiberbasert internett til 302.000 privatkunder i Sverige og Norge gjennom merkevarene IP-Only og Homenet. GlobalConnect har omkring 1.700 ansatte og en samlet omsetning på over NOK 5,4 milliarder i 2019.

Last ned rapporten

Kan din bedrift få fiber?

Fiber er markedets raskeste internettforbindelse. Sjekk om din bedrift også kan få alle fordelene med lynrask fiber.