Ekspertens tips: slik skaper du et sikkert passord

Beskytt deg mot hackerangrep

Hackernes favorittvei inn i bedrifter og privatpersoners pcer og telefoner er å hacke passord. Alt for mange har for enkle passord på sine enheter, og det blir ikke byttet så ofte som det burde. 

– Nordmenn er generelt tekniske, men kan være naive. Stadig flere angrep rettes mot privatpersoner og hovedveien inn er svake passord. Det er derfor viktig å angi sikre koder, bruke forskjellige for hver konto og å endre dem regelmessig. For å holde orden på alle er den enkleste måten å bruke en passordbehandler – ikke å skrive dem ned på notater eller i mobilen, sier produktsjef i GlobalConnect Norge, Martin Højriis

Private kontorer er veien inn til bedrifter

Ifølge Martin Højriis forekommer hackerangrep hvert ellete sekund mot bedrifter på verdensbasis. Vi vet ikke med sikkerhet hva dette tallet er for privatpersoner. “Det vi vet er at det ligger millioner av norske e-postadresser med tilhørende passord helt åpent på nettet”, sier Højriis og fortsetter:

– Å sammenkoble brukerkontoene dine mellom privat og jobb kan være årsaken til et vellykket angrep mot jobben din. Og hvis hackerne først har knukket kodene dine kan også sosiale kontoer, bankkontoer, kort og annet være i fare. Tenk på passord som nøkler – du gir ikke de ut til hvem som helst.

5 tips som beskytter deg mot hackerangrep

Bruk ulike passord på ulike kontoer og tjenester

  1. Lag lengre passord – gjerne 8 – 10 tegn
  2. Bland store og små bokstaver med symboler og ta
  3. Bruk flerfaktorinnlogging
  4. ALDRI gi ut dine passord
ikon hengelås blått

Hvor utsatt er din bedrift for cyberangrep?

Ta testen og finn ut om bedriften har IT-sikkerheten på stell.