Privat Bedrift

Du er nå på bedriftsiden. Er du privatkunde? Bytt til Privat (tidligere HomeNet)

Nyheter / Rigger til for fremtidens Ullensaker!

Ullensaker kommune er blant våre første kunder til å ta i bruk avansert bredbåndsteknologi for sikre sitt IT-behov. Nå er rundt 50 kommunale bygg koblet til bredbånd.

I 2021 gikk Ullensaker kommune ut av et interkommunalt IKT-samarbeid med fem nabokommuner. Kommunen ønsket å sikre eierskap til egne IT-løsninger og infrastruktur, blant annet fordi Ullensaker er en kommune i sterk vekst med betydelig forventet befolkningsøkning de kommende 20 årene hvor det blir viktig å møte fremtidens behov for infrastruktur.

“Ullensaker kommune har vært både modig og fremoverlent når de har tatt eierskap til egen IKT-organisasjon”, sier Charlotta Rehman, administrerende direktør i GlobalConnect.

“Det er en innovativ foregangskommune som ser fremover og tenker på behovene til de som bor og arbeider i kommunen, og hvordan kommunen kan møte disse behovene. Det er imponerende å se resultatet, og vi er stolte over å levere våre tjenester til Ullensaker”, fortsetter hun.

 

F.V: Bjørn Eriksen, IT arkitekt Ullensaker Kommune, Elin Yri, Kundekontakt GlobalConnect, Charlotta Rehman, Administrerende direktør GlobalConnect, Frode Mork, Fagansvarlig Brukerstøtte Ullensaker Kommune

 

Kommunen har vært tidlig ute med å ta i bruk svært moderne bredbåndsteknologi, og har sammen med GlobalConnect koblet opp rundt 50 kommunale bygg til bredbånd.

­”Vi jobber for at valg av løsninger ivaretar kommunen best mulig, samtidig som vi rigger for fremtidens behov, som igjen skal gi gode tjenester for innbyggerne og næringslivet”, sier Bjørn Eriksen, som er nettverksansvarlig og IT-arkitekt i Ullensaker Kommune.

“Derfor var det viktig å kunne bygge vår egen IKT-organisasjon og plattform, og kunne velge løsninger som gir fleksibilitet, for eksempel bredbåndsløsningen vi har valgt fra GlobalConnect”, fortsetter Eriksen.

 I underkant av 50 kommunale bygg og lokasjoner er koblet til kommunens nettverk via SD-WAN (se faktaboks), som gir best mulig utnyttelse av nettverket og ivaretar sikkerheten. Blant annet er rådhuset, barnehager, skoler og helseinstitusjoner koblet opp.

Kommunen inngikk avtale med GlobalConnect høsten 2020. I utgangen av juni 2021 var alle lokasjoner flyttet over på den nye løsningen, som bygger på eksisterende fiberkabler.

 

FAKTA SD-WAN:

  • Software-Defined Wide Area Network, eller programvaredefinert nettverksteknologi
  • Nettverksteknologi som er optimalisert for skybaserte tjenester som gir effektiv og optimalisert utnyttelse av nettverkskapasiteten
  • En fremtidsrettet og kostnadsoptimal nettverksløsning som gir økt fleksibilitet, enklere feilsøking og som posisjonerer kommunen for morgendagens behov og videre digitalisering
  • Ivaretar sikkerhet gjennom integrerte brannmur løsninger

Les mer om fremtidens internettløsninger her.

Vil du vite mer om våre tjenester?

Våre eksperter står klare til å hjelpe deg. Ring oss på telefon 38 99 01 18 eller fyll ut kontaktskjemaet under så kontakter vi deg så snart som mulig.

Kan din bedrift få fiber?

Fiber er markedets raskeste internettforbindelse. Sjekk om din bedrift også kan få alle fordelene med lynrask fiber.