En ny normal skapte nye forretningsmuligheter for Red Ant

Red Ant er en leverandør av film- og videotjenester lokalisert i Sandvika, 15 minutter utenfor Oslo. Siden 2011 har Red Ant vokst til å bli et fullverdig produksjonsbyrå med flittige filmskapere, animatører, musikere og postprodusenter. De lager film for alt fra offentlige oppdragsgivere til velkjente merkevarer, små start-ups og landets fremste reklamebyråer.

Vi har tatt en prat med Fredrik Schumacher, som er prosjektleder og rådgiver i Red Ant. Vi lurte på hvordan de har klart seg gjennom året og hvor de har lagt fokus i det siste. I tillegg var vi nysgjerrige på å høre mer om selskapets reise med å etablere sitt egne filmstudio.

 

Hei Fredrik! Så hyggelig at du kunne ta en prat med oss! Kan du fortelle litt om hvilke utfordringer dere har møtt på under pandemien?

– Vi hadde en tøff start hvor vi dessverre måtte permittere en del ansatte de første ukene etter ting smalt i fjor. Dette var et resultat av at alle oppdrag vi hadde planlagt ble satt på vent da hele næringslivet i Oslo omegn gikk i dvale. Vi brukte tiden på å omstille oss og se på andre muligheter.

Da barneskolen og barnehager åpnet igjen var det merkbart at ting begynte å skje og en større del av henvendelsene som kom inn var rundt digitale løsninger for konferanser, seminarer, prisutdelinger og lignende direktesendinger. Vi hadde allerede levert disse tjenestene, men jeg vil ikke si det var en stor del av driften vår. Det er det helt utvilsomt nå.

 

Kan du fortelle litt mer om bakgrunnen for disse henvendelsene og hvordan dere løste etterspørselen?

– Det siste året har vi møtt på utfordringer, i likhet med andre bransjer. Store endringer i markedet har skjøvet oss i en retning hvor vi har gjort en større satsning innenfor studio- og livestream-segmentet.

“Vi ønsket å utvide våre tjenester slik at kundene våre fikk et helhetlig tilbud til sitt digitale innhold. Det kulminerte i at vi bygget vårt eget TV-studio i Sandvika sent forrige høst.”

– Markedet for gode fasiliteter for trygge og profesjonelle studioproduksjoner var nesten helt mettet i Oslo så etableringen av dette i Sandvika så vi på som en spennende, men fornuftig løsning forankret i etterspørselen i markedet. Studioet er bygget i lokaler som tidligere var et treningssenter så det krevde naturligvis en del arbeid og innsats fra alle kanter, men vi er veldig fornøyde med sluttresultatet og våre kunder har vært svært tilfredse med sine liveproduksjoner.

“Vi har nytt godt av raskt fibernett fra GlobalConnect som gjør oss trygge på stabile direktesendinger.”

Det er veldig gøy og ikke minst inspirerende å høre at dere så muligheter i en vanskelig tid! Var det etterspørselen fra kundene som motiverte dere?

– Vi var veldig heldige da våre eksisterende kunder uttrykte stor interesse for de digitale tjenestene allerede i oppstartsfasen. Kundene våre så etter en one-stop-shop hvor de kunne få hjelp til sitt digitale innhold og direktesendinger. Dette gjorde at vi ble motiverte til å «hive oss rundt» å skaffe denne muligheten. Vi opplevde en stor etterspørsel som vi også klarte å levere på, skalerte opp, og med etableringen av TV-studioet fikk vi også nye mange kunder.

Tusen takk for at du tok deg tid til å prate med oss Fredrik. Vi gleder oss til følge dere videre og styrke samarbeidet vårt ytterliggere!