Privat Bedrift

Du er nå på bedriftsiden. Er du privatkunde? Bytt til Privat (tidligere HomeNet)

Nyheter / Ørsted + ATP inngår samarbeid med GlobalConnect om å gjøre Nordsøens Energiø til en digital hub

Ørsted + ATP har underskrevet en avtale med GlobalConnect, som er en ledende aktør innen digital infrastruktur i Norden, om å gjøre den danske havvind-satsningen Nordsøens Energiø til et knutepunkt for den fremtidige digitaliseringen av Nord-Europa.

Ørsted + ATP ønsker at Nordsøens Energiø skal være mere enn bare en øy. Prosjektet bygger på et banebrytende modulært design som vil skape et fremtidssikret og innovativt stykke dansk infrastruktur i hjertet av verdens største grønne, offshore energinettverk.

I dag tar Ørsted + ATP et markant skritt mot å gjøre Nordsøens Energiø til en innovativ og smart øy i sentrum av fremtidens grønne og digitale løsninger. Ørsted + ATP har underskrevet en avtale med GlobalConnect om å gjøre Nordsøens Energiø til et digitalt knutepunkt på tvers av landegrensene. Et slikt knutepunkt forventes å bli avgjørende i Nord-Europas fremtidige digitalisering og vil kunne tiltrekke store internasjonale investeringer til digital infrastruktur, blant annet datasentre.

GlobalConnect har Nord-Europas største erfaring og mest omfattende høykapasitets nettverk med mer enn 100.000 km fiber på tvers av hele regionen. Dataforbruket forventes å stige markant i de neste årene, i takt med at flere enheter kommer på nettet. Dette vil kreve en kapasitetsutvidelse av det fiber nettverket som transporterer data mellom landene rundt Nordsjøen. Nordsøens Energiø vil være et naturlig knutepunkt for dette nettverket, samtidig med at den vil være en pålitelig kilde for fornybar energi som kan sikre strøm til digitaliseringen.

Ved å gjøre Nordsøens Energiø til et digitalt knutepunkt vil Danmark dessuten være sentralt plassert til at tiltrekke investeringer til to av de største langsiktige vekstindustriene på verdensplan: fornybar energi og digital infrastruktur.

De siste årene har de nordiske landene blitt hjemsted for noen av verdens største teknologibedrifter. Det er avgjørende å bygge opp en sikker digital infrastruktur med høy kapasitet på tvers av de nordiske og europeiske landene for å imøtekomme teknologigigantenes behov, og samfunnets stigende behov for robuste internettforbindelser.

Med dagens avtale baner Ørsted + ATP og GlobalConnect veien for å tiltrekke teknologigigantene til Danmarks kommende energiøy i Nordsjøen. Nærheten til grønn energi i stor skala og GlobalConnects sikre og robuste digitale fundament kan tiltrekke betydelige investeringer til Nordsøens Energiø og dermed også til Danmark. Dessuten blir den smarte energiøya en sentral del av den neste fasen av den regionale utbygningen av havvind i Danmark, som blant annet muliggjør autonom drift og ytterligere digitalisering av havvind.

 

Rasmus Errboe, regionsdirektør for Kontinentaleuropa hos Ørsted, sier:

”Nordsøens Energiø gir Danmark en unik mulighet til å bli et sentrum for fremtidens nøkkelteknologier og dermed tiltrekke seg betydelige investeringer innenfor både fornybar energi og digitalisering. Vi ser frem til å samarbeide med GlobalConnect om å imøtekomme regionens fremtidige behov for nettilkobling, samtidig som vi utnytter vårt unike moduloppbyggede design til potensielt å tiltrekke globale teknologiinvesteringer til regionen, herunder Nordsøens Energiø.”

 

Claus Wiinblad, underdirektør i ATP, sier:

” Når man begir seg ut i så betydelige, langsiktige investeringer som Nordsøens Energiø, er det avgjørende at dynamikken i konseptet oppfyller kravene for fremtidens bærekraftige og digitale samfunn. Vi ønsker å skape en allsidig og fleksibel energiøy, som understøtter det grønne skiftet, både nå og i de kommende år, og som utgjør en fornuftig risikojustert investering for danske pensjoner. I GlobalConnect har vi en robust partner innenfor digital infrastruktur som kan sikre tilkoblingsmuligheter og vekst.”

 

Martin Lippert, konsernsjef i GlobalConnect, sier:

”Nordsøens Energiø kommer til at spille en vesentlig rolle med tanke på å fremtidssikre regionen og samtidig styrke Nordens posisjon som et attraktivt knutepunkt for transport av data på verdensplan. Som leverandør av digital infrastruktur over landegrensene er vi veldig glade for å kunne dele visjonen med Ørsted + ATP om å bygge en smart energiøy med et robust og sikkert nettverk som baner vei for den digitale fremtiden med havvind og samtidig er utrolig attraktivt for globale teknologigiganter.”

Kan din bedrift få fiber?

Fiber er markedets raskeste internettforbindelse. Sjekk om din bedrift også kan få alle fordelene med lynrask fiber.