Privat Bedrift

Du er nå på bedriftsiden. Er du privatkunde? Bytt til Privat (tidligere HomeNet)

Nyheter / Nå lanserer vi SmartFiber – en fremtidssikret nettverksløsning tilpasset mindre bedrifter

De siste årene har vi sett en rivende utvikling innen ny teknologi, og mulighetene for å oppnå fordeler ved å digitalisere har aldri vært større. Kommunikasjonsløsninger, CRM-systemer og betalingsløsninger er bare noen eksempler på systemer som i stadig høyere grad blir flyttet til skyen og muliggjør effektivisering og kostnadsbesparelser for både store og små bedrifter.

 

Både muligheter og utfordringer

– En utfordring som vi ser når bedrifter digitaliserer, og dermed øker sin avhengighet av digital infrastruktur, er at forretningen blir ekstremt utsatt ved et eventuelt nedbrudd, forteller Thomas Arne Hansen, direktør for SMB i GlobalConnect. Dagens IT-landskap er i stadig endring, og nye cybertrusler og angrepsmetoder utvikles i et raskt tempo. Vi vet at spesielt mindre bedrifter uten egen IT-avdeling eller IT-ansvarlig opplever det som krevende å til enhver tid sørge for at nettverket er godt nok sikret.

I tillegg til vanskeligheter med å orientere seg i et IT-landskap i endring, opplever mange mindre bedrifter utfordringer når noe i nettverket ikke fungerer og ingen kan ta et helhetsansvar. Feilsøking og -retting blir rett og slett vanskelig og kan være tidskrevende når fiberforbindelsen er levert av én leverandør mens utstyret innenfor bedriftens fire vegger er levert av en annen.

 

En enklere IT-hverdag

– Vi ønsker å lette IT-byrden for mindre virksomheter og lanserer derfor en komplett nettverksløsning der man som mindre bedrift praktisk talt får «alt» man trenger – wifi med gjestenettverk, innebygd sikkerhet og en ekstra 4G-forbindelse som sikrer oppetid – i én og samme boks, levert sammen med fiberforbindelsen fra GlobalConnect, sier Thomas Arne Hansen.

I tillegg gjør løsningen det enkelt å koble sammen lokalkontorer i et lukket, sikkert nettverk. SmartFiber gir kort fortalt mindre bedrifter tilgang til mange fordeler som tidligere vært forbeholdt store virksomheter med egne IT-avdelinger og store IT-budsjetter.

 

Fordeler med skybasert teknologi

– Når vi sier at SmartFiber er en fremtidssikret løsning, er det fordi den er basert på den seneste nettverksteknologien – SD-WAN, eller «software defined wide area network», forteller Ole-André Naper, produktsjef i GlobalConnect. Løsningen er skybasert, noe som forenkler både installasjon, overvåkning og drift, fordi vi styrer alle funksjoner sentralt. Vi kan oppdatere kundens nettverk med ny funksjonalitet uten å fysisk måtte komme til deres lokasjon. Slik kan bedriften være sikker på at deres SmartFiber-nettverk alltid er beskyttet mot de siste sikkerhetstruslene, sier Naper.

–  De aller fleste av våre mindre bedriftskunder vil bare at alt skal fungere og at sikkerheten skal være på plass til enhver tid. De er ikke nødvendigvis opptatt av teknologi, men for de litt over snittet teknisk interesserte, byr SmartFiber på mange nye muligheter, forteller Ole-André Naper. Eksempelvis kan du til enhver tid logge deg på SmartFiber-portalen. Der har du full innsikt i nettverksstatus, kapasitetsutnyttelse og detaljert applikasjonsforbruk – i sanntid, men også med tilgang til historiske data. I portalen kan du også sette opp og tidsinnstille rapporter slik at du alltid er oppdatert.

 

Enklere med én leverandør

– Vi vet at SmartFiber løser flere av de IT-relaterte utfordringene som mindre bedrifter har i dag. I tillegg gjør vi det enkelt for kundene ved å tilby en komplett løsning – både fiberforbindelse og tilknyttede tjenester. Kunden forholder seg til GlobalConnect som eneste kontaktpunkt, mottar kun én faktura og får sin egen rådgiver – slik kan vi sørge for å sikkert guide kunden videre på sin digitaliseringsreise, avslutter Thomas Arne Hansen.

 

Vil du ha en enklere IT-hverdag med en komplett nettverksløsning? Les mer om SmartFiber her.

 

Jeg vil vite mer om SmartFiber

Vil du vite mer om fordelene med et fremtidssikret nettverk, eller ønsker du å bestille SmartFiber? Ring oss på 08150 eller fyll ut kontaktskjemaet under så kontakter vi deg så snart som mulig.

Kan din bedrift få fiber?

Fiber er markedets raskeste internettforbindelse. Sjekk om din bedrift også kan få alle fordelene med lynrask fiber.