GlobalConnect har nådd 100.000 kilometer fibernett

GlobalConnect har nå over 100.000 kilometer i Norden og Nord-Tyskland, en milepæl for selskapet som leverer digital infrastruktur til bedrifter og privatpersoner.

Dermed utgjør GlobalConnects fibernettverk det største sammenkoblede nettverket i hele denne regionen.

Med omfattende utbygging og utvidelse i Nord-Europa befester GlobalConnect sin posisjon som en ledende leverandør av fibernett. I første kvartal i år hadde selskapet en økning på 6,8 prosent. Det inkluderer aktivum etter oppkjøpet av Telenors kommunikasjonsoperatør Open Universe i Sverige. Til sammen får nå 650.000 privatkunder levert fiber. Som er en økning på 54 prosent sammenlignet med fjerde kvartal i 2021.

“Dette er en viktig milepæl, ikke bare for oss, men også for markedet”, sier Charlotta Rehman, administrerende direktør GlobalConnect Norge

Charlotta Rehman, administrerende direktør GlobalConnect Norge

– Vi jobber utrettelig for å gi norske forbrukere mer effektiv utbygging, lavere priser og bedre tjenester. GlobalConnect er den fremste utfordreren i bredbåndsmarkedet. Med 100.000 kilometer nådd i konsernet og 25 000 kilometer i Norge, får våre norske kunder en fantastisk motorvei på tvers av landegrenser, sier Rehman.

GlobalConnect fortsetter å ekspandere i Nord-Europa, blant annet gjennom utbyggingen av et megakapasitets fibernett fra Luleå til Berlin, hvor mer enn 2500 kilometer ny fiberoptikk legges i løpet av første kvartal i år. Fremover vil flere områder i hele Norden få tilbud om tilkobling til GlobalConnects høyhastighets fibernett.