Privat Bedrift

Du er nå på bedriftsiden. Er du privatkunde? Bytt til Privat (tidligere HomeNet)

Nyheter / GlobalConnect fortsetter å vokse sin kundebase og akselererer bærekraftarbeidet i Q2 2022

GlobalConnect Group økte sin kundebase mens de utvidet fibernettverket på tvers av alle sine markeder i årets andre kvartal. Flere milepæler ble nådd, og en rekke initiativer annonsert, som befester GlobalConnects posisjon som en av Europas raskest voksende leverandører av digital infrastruktur.

Tidligere i år nådde GlobalConnect milepælen med nå 100 000 km på eget pan-nordiske fibernett. Dette har nå økt til 104 000 km, og inkludert leide fiberlinjer spenner nettet nå over 150 000 km over hele regionen. Mens GlobalConnects fiberfotavtrykk fortsetter å utvide seg, gjør det også konsernets FTTH-kundebase (fiber-til-hjemmet), med totalt 691 000 kunder koblet ved utgangen av andre kvartal. I tillegg har GlobalConnect utvidet sin datasenterkapasitet, som nå utgjør 34 500 kvadratmeter på 20 forskjellige lokasjoner, og imøtekommer den stadig økende etterspørselen etter skytjenester og datakapasitet.

I løpet av 2. kvartal initierte GlobalConnect også flere viktige bærekraftinitiativer gjennom sine fem markeder, som blant annet The North Sea Energy Islands, der selskapet gikk inn i Ørsted + ATP-konsortiet, med ambisjon om å bygge og koble sammen verdens første energiøy i Nordsjøen, med høy- kapasitet digital infrastruktur. GlobalConnect gikk også med i FNs Global Compact-initiativ, og lovet å samkjøre sine operasjoner og strategier med FNs Global Compacts ti prinsipper om menneskerettigheter, arbeidsrett, miljø og antikorrupsjon.

– I andre kvartal fortsatte vi vår vekstreise ved å utvide nettverket vårt, signere nye nøkkelkunder og skaffe oss strategiske eiendeler. Vi ser en kontinuerlig appetitt på sikre IT-tjenester, mens behovet for datakapasitet blant globale teknologigiganter og internasjonale operatører er på et all-time high. I privatmarkedet øker etterspørselen fra forbrukere raskt i de mindre modne markedene som Tyskland, Finland og Danmark, og vi tror denne trenden vil fortsette i andre del av 2022, sier Martin Lippert, konsernsjef, GlobalConnect.

Martin Lippert, konsernsjef i GlobalConnect er godt fornøyd med årets andre kvartal

Nye nøkkelkunder

GlobalConnect Danmarks FTTH-univers passerte 60 000 husstander ved utgangen av andre kvartal, primært i København og Nordsjælland-regionen, inkludert oppkjøpet av Wizers FTTH-eiendeler. I Sverige kjøpte GlobalConnect 2500 tilkoblede kunder fra Sappa i Boden, en strategisk viktig kommune i Nord-Sverige. GlobalConnect Sverige signerte også en ny rammeavtale med Kammarkollegiet for hele den svenske offentlig sektor. GlobalConnect Norge signerte flere nøkkelavtaler i løpet av siste kvartal, for eksempel Tolletaten og DSB/Nødnett.

I Tyskland ble GlobalConnect FTTH-brand HomeNet nylig tildelt prisen “Echte Glasfaser”, (Real Fiber), en landsomfattende pris som er en del av et initiativ kalt “Fiber for Future”. Målet er å fremme, øke og vise frem viktigheten av Fiber-to-the-Home (FTTH), en standard som ennå ikke er blitt mer vanlig i Tyskland, siden fiberpenetrasjonen fortsatt er lav. Dette kvalitetssertifikatet «Echte Glasfaser» fremhever kvalitetsfiberløsningene som GlobalConnect distribuerer mot det tyske FTTH-markedet.

Vil du vite mer om våre tjenester?

Våre eksperter står klare til å hjelpe deg. Ring oss på telefon 38 99 01 18 eller fyll ut kontaktskjemaet under så kontakter vi deg så snart som mulig.

Kan din bedrift få fiber?

Fiber er markedets raskeste internettforbindelse. Sjekk om din bedrift også kan få alle fordelene med lynrask fiber.