Privat Bedrift

Du er nå på bedriftsiden. Er du privatkunde? Bytt til Privat (tidligere HomeNet)

Viken fylkeskommune

Viken fylkeskommune

Viken fylkeskommune, som omfatter de tidligere fylkene Akershus, Buskerud og Østfold er Norges største fylke med 1,2 millioner innbyggere. Oppgavene til fylkeskommunen er blant annet videregående skoler, regional utvikling og planlegging, kultur, samferdsel, folkehelsearbeid og tannhelsetjeneste.

De nye linjene er tilgjengelig for alle 75.000 ansatte og elever i fylkeskommunen.

GlobalConnect har i flere år levert nettilgang over lynrask fiber til skoler, tannlegekontorer og administrasjon i de tidligere fylkene Akershus og Østfold, mens fylkeskommunen i Buskerud er et nytt bekjentskap for selskapet. Viken fylkeskommunes nettverksinfrastruktur kombinerer eksterne tjenester med interne ressurser. Blant annet fiber med redundans fra GlobalConnect, som innebærer doble adskilte linjer til lokasjoner.

Asker videregående skole er en av 58 videregående skoler som driftes av Viken fylkeskommune.

Fylkeskommunen har ansvar for samfunnskritisk infrastruktur og behandler store mengder sensitive personopplysninger. Driftssikkerhet og sikring mot datainnbrudd er derfor essensielt for å kunne levere de tjenestene innbyggerne forventer.

– Det er lenge siden norske kommuner og fylkeskommuner var digitale sinker. Innbyggerne forventer digitale tjenester som fungerer, og ikke minst er et robust og raskt internett viktig for skoleelevene, som bruker digitale verktøy i opplæringen. Vi så det tydelig under pandemien, da undervisningen i perioder ble gjennomført heldigitalt. Som for mange andre virksomheter og organisasjoner, var dette en periode da vi tok digitale sjumilsskritt, sier Anders Aagaard Sørby, Digitaliseringsdirektør Digitaliseringsavdeling i Viken fylkeskommune.

– GlobalConnect imponerte med sin gode erfaring med tilsvarende prosjekter, og kunne levere den beste tekniske og administrative tilbudsbesvarelse av totale WAN linjeleveranse, sier Agnar Hugo Hansen, enhetsleder plattform og kommunikasjon i Viken fylkeskommune.

Viken fylkeskommune kan nå se frem til høyere oppetid og forbedret tilgjengelighet til IT-tjenester i Fylkeskommunen. I tillegg betyr ny sikkerhetsarkitektur at IT-sikkerheten for brukere og informasjon for hele fylkeskommunen forbedres betydelig.

– Med en enhetlig, distribuert sikkerhetsarkitektur oppnås mer effektiv drift og forvaltning, samtidig som det reduserer konsekvenser ved eventuelle hacker- eller virusangrep og fare for spredning reduseres. Vi er veldig fornøyde med resultatet av avtalen, og ser frem til et fortsatt godt samarbeid med GlobalConnect, avslutter Henrik Løvfold, Seksjonsleder Teknologi Teknologiseksjonen i Viken fylkeskommune.

 

Vil du vite mer om våre tjenester?

Våre eksperter står klare til å hjelpe deg. Ring oss på telefon 38 99 01 18 eller fyll ut kontaktskjemaet under så kontakter vi deg så snart som mulig.

Kan din bedrift få fiber?

Fiber er markedets raskeste internettforbindelse. Sjekk om din bedrift også kan få alle fordelene med lynrask fiber.