Privat Bedrift

Du er nå på bedriftsiden. Er du privatkunde? Bytt til Privat (tidligere HomeNet)

Norconsult

Norconsult – Heldigitale prosjekter krever robust nett

Norconsult er Norges største rådgivningsselskap. Totalt jobber mer enn 3 500 ingeniører, arkitekter og andre fagpersoner med tusenvis av store og små prosjekter over hele Norge. I tillegg har selskapet virksomhet i Sverige, Danmark, Polen, Afrika, Asia og på Island. Selskapets ingeniører og arkitekter har blant annet bidratt med å muliggjøre Operastranda, fergefri i E39, tunneler og bruprosjekter og jobber nå blant annet med ny E18 vestover fra Oslo. Totalt har Norconsult mer enn 70 kontorer rundt om i hele Norge, og et velfungerende nettverk er helt essensielt for selskapets medarbeidere.

– Norconsult har lenge vært ledende blant rådgivende ingeniører når det gjelder å digitalisere våre prosesser, prosjekter og interaksjoner med våre oppdragsgivere og samarbeidspartnere. Det er en god stund siden vi opererte med store arbeidstegninger og tykke bunker med dokumentasjon på papir. I dag er de fleste av våre prosjekter heldigitale, og våre arkitekter og ingeniører utveksler kontinuerlig digital informasjon om prosjektene med alle de involverte partene, og da er vi helt avhengige av å ha et robust fibernett i bunnen, sier Geir Hellum, IT-direktør i Norconsult.

IT-direktør i Norconsult, Geir Hellum (foto: Andreas Eriksson/Norconsult)

Med rådgivere spredt over hele landet, både på egne kontorer og ute hos oppdragsgiverne, har selskapet investert i ekstra linjekapasitet for å kunne kjøre store, tunge programvarer for å understøtte 3D-modellering, bygningsinformasjonsmodellering (BIM) og digital samhandling.

Norconsult har i dag IP-VPN fra GlobalConnect med 200 Mbps hastighet. IP-VPN er en fleksibel datakommunikasjonstjeneste tilpasset det profesjonelle markedet i Norge med behov for et fremtidsrettet ”Wide Area Network” (WAN). IP-VPN realiseres over GlobalConnects landsdekkende MPLS-baserte kjernenett i Norge. GlobalConnect har i tillegg eget nett i Sverige og Danmark, Finland og Tyskland. Basert på dette kan nasjonale så vel som skandinaviske IPVPN/MPLS-baserte løsninger leveres. I tillegg gjør et samarbeid med utenlandske operatører det mulig å levere IP-VPN globalt, der det er nødvendig.

Sterke linjer

Med noe data i skyen og noe på egne servere lokalt, og med 70 kontorer rundt om i landet, er Norconsult avhengig av sterke linjer og god hastighet både på de store kontorene, og mellom hovedkontoret og lokalkontorene.

– I GlobalConnect har vi en dyktig og proaktiv partner, som passer på at vi til enhver tid har et nett som fungerer. Når vi jobber på samfunnskritiske prosjekter, kan vi ikke la tregt nett eller problemer med oppkobling ta av våre medarbeideres dyrebare tid. Vi opplever at GlobalConnect er i forkant, og de hjelper oss raskt om vi har problemer eller trenger å sette opp nye linjer eller etablere nye lokasjoner, sier Hellum.

Prosjektgjennomgang med BIM og VR (foto: Torkild Kind/Norconsult)

 

Vil du vite mer om våre tjenester?

Våre eksperter står klare til å hjelpe deg. Ring oss på telefon 38 99 01 18 eller fyll ut kontaktskjemaet under så kontakter vi deg så snart som mulig.

Kan din bedrift få fiber?

Fiber er markedets raskeste internettforbindelse. Sjekk om din bedrift også kan få alle fordelene med lynrask fiber.