Privat Bedrift

Du er nå på bedriftsiden. Er du privatkunde? Bytt til Privat (tidligere HomeNet)

"Vår IT-infrastruktur må ta æren for mye av vår suksessfulle vekst"

Etter å ha overtatt mange andre høyskoler, er Høyskolen Kristiania blitt Norges nest største private høgskole. Campusene knyttes sammen med fiber og datasenter fra GlobalConnect.

Høyskolen Kristiania har over 3 000 nettstudenter, 7 000 studenter og 500 lærere spredt over tretten campuser i Oslo og Bergen. Skolen tilbyr over 100 bachelor- og master-studier, pluss 50 nettbaserte studier og 200 kurs. Høyskolen Kristiania er Norges nest største private høgskole, bare slått av Handelshøyskolen BI.

 

IT-infrastruktur som muliggjør rask vekst

Undervisningsinstitusjonen, som startet med NKS og NKS Høgskole, har gradvis overtatt og innlemmet flere andre privatskoler, som Markedshøyskolen, Norges Kreative Høyskole, Norges Helsehøyskole, NKS Nettstudier og Aktiv Læring, Westerdals Oslo School of Arts, Communication and Technology, Musikkteaterhøyskolen og Norges dansehøyskole. Høyskolen, som er organisert som en stiftelse, er stadig på jakt etter nye oppkjøpskandidater.

– Vår IT-infrastruktur og IT-systemer må ta æren for mye av vår suksessfulle vekst. Uten vår løsning fra GlobalConnect ville det ha vært vanskelig å overta og integrere nye virksomheter og vokse så raskt, sier Dan Jönsson som er leder for IT-drift ved Høyskolen Kristiania.

 

Komplisert logistikk

I bunnen av skolens virksomhet ligger en infrastruktur basert på fibernett fra GlobalConnect. – Nettverket består kort fortalt av flere fiberlinker som kobler alle våre lokasjoner i Oslo og Bergen inn til GlobalConnects datasenter i Oslo. Det fungerer svært godt, sier Dan Jönsson.

Alle skolene er tilknyttet samme system hos GlobalConnects datasenter som samler all logikk og databehandling. IT-systemene må holde orden på mye komplisert logistikk: Studenter, skolepenger, lærere, lønn, pensum, forelesninger, auditorier, oppgaver, grupperom, verksteder, bibliotek, studiemateriell, studentbesvarelser, intranett, studentweb og nettbutikk. Mye skal fungere sammen og mye automasjon skal trekke data fra forskjellige systemer og ende opp i rett system.

– Når vi overtar en ny skole, overfører vi alle data til vår standardplattform forutsatt at det ikke finnes avvik. Slike avvik har vi ikke støtt på, forteller Dan Jönsson.

 

Sikkerhet og stabilitet i høysetet

– På nettverksnivå beskytter vi alle studenter med en brannmur. I tillegg har vi endepunktssikkerhet for de ansattes PC-er. For å ivareta driftssikkerheten har vi redundant fiberforbindelse med to føringsveier inn til tre av våre lokasjoner. De øvrige har bare en føringsvei, fordi risikoen ikke er kritisk for undervisningen sier Dan Jönsson.

– Vi har lenge vært kunde av GlobalConnect. Vår løsning fungerer veldig stabilt og vi får svært god oppfølging av vår kundekontakt i GlobalConnect. Vår opplevelse er at GlobalConnect strekker seg langt og alltid prøver å løse ting raskt. Det setter vi stor pris på, avslutter Jönsson.

Vil du vite mer om våre tjenester?

Våre eksperter står klare til å hjelpe deg. Ring oss på telefon 38 99 01 18 eller fyll ut kontaktskjemaet under så kontakter vi deg så snart som mulig.

Kan din bedrift få fiber?

Fiber er markedets raskeste internettforbindelse. Sjekk om din bedrift også kan få alle fordelene med lynrask fiber.