Privat Bedrift

Du er nå på bedriftsiden. Er du privatkunde? Bytt til Privat (tidligere HomeNet)

Date

16. August 2022

Time

15:30 - 16:30

Place

Blom Restaurant, Arendal

Bredbånd er en viktig del av infrastrukturen i Norge. Fremdeles er det mange steder som ikke har tilgang til stabilt og rask internettforbindelse. Samtidig graves det stadig nye og overflødige fiberkabler. Hvordan kan vi sikre dekning til alle og samtidig unngå unødvendig overbygging av nettet?

 

 

I dag er det i realiteten liten eller ingen konkurranse på høyhastighets bredbåndsnettet i Norge. Der vi som strømkunder kan velge fritt mellom strømleverandører på det samme strømnettet, er det svært få bredbåndskunder kan velge mellom flere tilbydere. Gjennom å åpne eksisterende fibernett for konkurranse kan vi få større konkurranse om å levere tjenester, samtidig kan myndigheter og aktører bruke tid og ressurser på å bygge nett til alle. Hva skal til for at vi skal kunne komme dit?

Velkommen til en debatt imellom fag, politikk og næring – for bedre billigere internett til alle.

 

Møt opp på Blom Restaurant, eller registrer deg for å delta digitalt.

 

I Norge tror vi på fri konkurranse. Vi mener at det er en fordel for kundene, samfunnet og i bunn og grunn for bransjen også, at det finnes flere tilbydere i markedet. Tenk deg at du bare kunne gått i én matbutikk, velge ett flyselskap eller bare én mobiloperatør. Det ville vært ganske fremmed i dag.  Allikevel bor halvparten av Norges befolkning i områder der det bare finnes én leverandør av høyhastighet internett. Om du selv sjekker din adresse er sjansen stor for at det bare er en eneste leverandør som kan levere internett hjem i huset ditt.

– Brynjar Andersen, administrerende direktør, HomeNet

 

For mer informasjon, kontakt:

Christian Kamhaug, Markeds- og kommunikasjonssjef, GlobalConnect Norge

chrkam@globalconnect.no 

Kan din bedrift få fiber?

Fiber er markedets raskeste internettforbindelse. Sjekk om din bedrift også kan få alle fordelene med lynrask fiber.