Privat Bedrift

Du er nå på bedriftsiden. Er du privatkunde? Bytt til Privat (tidligere HomeNet)

Datasenter med fleksibilitet og høy sikkerhet

Gi bedriftskritiske data et trygt og bærekraftig hjem

7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F 7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F 7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F 7B09F7AC-CC21-4F32-9082-578007289E2F

Datasentre i hele Norden

GlobalConnect er Nordens største leverandør av datasentre med 35.000 m2 datasenter fordelt på 15 toppsikrede lokasjoner i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland.

Vårt AI-styrte nedkjølingssystem, minimerer energiforbruket ved å kjøle lokalt og effektivt.
Med ISO27001-sertifisering for alle våre danske, svenske og tyske datasentre gir vi deres data både et sikkert og bærekraftig hjem.

Vi har implementert nedsenket kjøling i våres datasentre. Det betyr at vi kan minimere vårt energiforbruk til nedkjøling med opp til 90%, og i stedet benytte overskuddsvarmen til å varme opp hus i lokalområdene.

Energieffektive datasentre

Energieffektiv kjøling
Vi er allerede godt i gang med en grønn omstilling som reduserer CO2-avtrykket til våre datasentre. Vi bruker 100% grønn energi fra vannenergi i alle våre datasentre i Danmark, Norge og Sverige, og vind- og vannenergi i Tyskland. I tillegg er vi de første i Europa til å implementere en ny kjøleteknologi kalt nedsenket kjøling. Teknologien, også kjent som oppslukende kjøling, kjøler ned servere med en spesiallaget væske, i stedet for luftkjøling. Dette betyr at du kan spare opptil 90 % i energiforbruk sammenlignet med konvensjonell kjøling, og at serverne kan økes med nesten 25 % i ytelse. Ettersom behovet for luftkjøling elimineres fullstendig ved nedsenket kjøling, reduseres også plassbehovet for datasentrene. Utstyret tar opp en femtedel av plassen som den samme databehandlingseffektiviteten ville kreve med luftkjøling. For eksempel har GlobalConnects fire containere et effektivitetsnivå som ellers ville kreve 120 m2 konvensjonell datahall med luftkjøling.

Sikker håndtering av elektronisk utstyr
Vi fokuserer på å bruke kun energieffektivt og sertifisert utstyr for alle nettverksinstallasjoner. I tillegg samarbeider vi med eksperter på ansvarlig håndtering av gammelt utstyr slik at deler gjenvinnes på en miljøvennlig måte.

Direkte forbindelser fra datasenter til ledende skyleverandører

Vi kan tilby direkte ekspressruteforbindelser fra datasentrene våre til for eksempel Microsoft Azure og Amazon Web Services, slik at applikasjonene dine kjører optimalt i hverdagen. Forbindelsen går fra ditt private nettverk, via globale trafikkpunkter i London, Amsterdam og Frankfurt, på vårt lukkede fibernett. Du får dermed den høyeste nettsikkerheten fordi fibernettet er utenfor internett, og det er bare du som bruker tilkoblingen.

Vi tilbyr også Private Cloud fra GlobalConnects eget skymiljø hvis du trenger servere i EU.

Sertifiseringer og erklæringer

GlobalConnets ISAE 3402 Type 2-erklæring er revidert og deklarert av et autorisert offentlig regnskapsfirma.

GlobalConnect er en datasenterleverandør med ISO 27001-sertifisering.

Vi jobber også med utgangspunkt i ISO 9001-standarden. I tillegg har vi klare beredskapsplaner og jobber kontinuerlig med krisehåndtering for alltid å være i forkant. Det er din garanti for optimal datasikkerhet, og vårt løfte om at dataene dine alltid er i gode hender.

I videreføringen av vårt grønne oppdrag har vi også sluttet oss til FNs Global Compact-program, der vi blant annet forplikter oss til å oppfylle FNs globale mål for klima- og vitenskapsbaserte mål.

Energieffektiv kjøling med nedsenket kjøling

  • Nedsenket kjøling er en ny kjøleteknologi som kjøler serverne med en spesiallaget væske, i stedet for luftkjøling.
  • Ettersom behovet for luftkjøling er helt eliminert gjennom nedsenket kjøling, reduseres også plassbehovet til datasentrene. Utstyret tar opp en femtedel av plassen som samme dataeffektivitet ville kreve med luftkjøling.
  • Med løsningen kan du spare opptil 90 % i energiforbruk sammenlignet med konvensjonell kjøling, og serverne kan presse opp nesten 25 % i ytelse.
  • GlobalConnects fire containere har for eksempel et effektivitetsnivå som ellers ville krevd 120 m² konvensjonell datahall med luftkjøling.

Vil du vite mer om fiberbredbånd, og hvordan GlobalConnect kan hjelpe din bedrift?

Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg.

Kan din bedrift få fiber?

Fiber er markedets raskeste internettforbindelse. Sjekk om din bedrift også kan få alle fordelene med lynrask fiber.